Mer information om Grands Echezeaux Grand Cru AOC - Louis Jadot
I glaset visar Grands Echezeaux Grand Cru från Louis Jadot en ljus ljusröd färg. I glaset avslöjar detta röda vin från Louis Jadot aromer av hallon och surkörsbär, kompletterade med skogsgolv och läder. Louis Jadot Grands Echezeaux Grand Cru är behagligt torrt. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. På gommen är texturen i detta välbalanserade röda vin underbart tät. I eftersmaken imponerar detta vin från vinodlingsregionen Bourgogne, som kan lagras under lång tid, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till sur körsbär och hallon. I finishen ansluter mineralnoter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Louis Jadot Grands Echezeaux Grand Cru
Det balanserade Grands Echezeaux Grand Cru från Frankrike är ett vin av en enda sort som framställs av druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bourgogne. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. När druvorna till Grands Echezeaux Grand Cru är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av slitsamma och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Grands Echezeaux Grand Cru fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 18 månader.
Matrekommendation för Grands Echezeaux Grand Cru från Louis Jadot
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kål. Det passar perfekt till kålroulader, fyllda paprikor eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från Louis Jadot