Mer information om Grauburgunder trocken - Klumpp
Den fatlagrade Pinot Gris från vinodlingsregionen Baden har en ljus koppargyllen färg i glaset. Doften av detta vita Klumpp-vin avslöjar alla typer av kvitten, nashipäron, äpplen och päron. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som sprött, enbär och grön paprika.
Detta torra vita vin från Klumpp är något för vinkännare som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. Pinot Gris kommer ganska nära detta, eftersom den pressades med bara 5,2 gram restsocker. Tack vare den närvarande fruktsyran är Pinot Gris exceptionellt friskt och livligt i gommen.
Vinifiering av Pinot Gris från Klumpp
Den balanserade Pinot Gris från Tyskland är ett vin med en enda sort som vinifieras från druvsorten Pinot Gris. I Baden växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på lerjordar. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Pinot Gris fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 3 månader.
Matrekommendation för Klumpp Pinot Gris
Detta tyska vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13 °C. Det är perfekt som tillbehör till bakade fårostpaket, spaghetti med kapris- och tomatsås eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Klumpp