Mer information om La Croix des Vignes Saint-Joseph AOC - Paul Jaboulet Aîné
La Croix des Vignes Saint-Joseph från Paul Jaboulet Aîné från Rhônedalen avslöjar en ljuslila färg i vinglaset. Vid kanten finns det också en övergång till granatröd. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det, kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Detta franska vin av en enda sort har underbart uttrycksfulla toner av björnbärsgelé i glaset. Till detta kommer inslag av svarta körsbär och lakrits.
I gommen öppnar sig La Croix des Vignes Saint-Joseph från Paul Jaboulet Aîné underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. På gommen är strukturen i detta balanserade röda vin underbart tät. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Rhône Valley, närmare bestämt från Saint-Joseph, glädjer sig äntligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Paul Jaboulet Aîné La Croix des Vignes Saint-Joseph
Den balanserade La Croix des Vignes Saint-Joseph från Frankrike är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Syrah. La Croix des Vignes Saint-Joseph är ett vin från den gamla världen rakt igenom, eftersom denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången med viner från den gamla världen. Efter skörden anländer druvorna till vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den eleganta La Croix des Vignes Saint-Joseph i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för La Croix des Vignes Saint-Joseph från Paul Jaboulet Aîné
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, grönsaksgryta med pesto eller kokt kalvstek med bönor och tomater.
- Fler produkter från Paul Jaboulet Aîné