🍷 Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise AOP imponerar med sin sammetslena och eleganta kropp, som har utvecklats perfekt i en stor ekfat
🍽️ Njut av denna förföriska ekologiska rödvin idealiskt till läcker Boeuf Bourguignon eller mört kalvtablett
🌍 Från den välrenommerade vinregionen Bourgogne kommer denna utsökta Pinot Noir från det traditionella vingården d'Heilly-Huberdeau
förpackningen!
Mer information om Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise AOP - d'Heilly-Huberdeau
Det fatlagrade Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise från vinodlingsregionen Bourgogne uppenbarar sig i en klar ljusröd färg i glaset. Om du snurrar glaset kan du uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I näsan avslöjar detta d'Heilly-Huberdeau-rödvin alla typer av rödvinbärs- och björnbärsgelé. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som mandel.
D'Heilly-Huberdeau Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise är behagligt torrt. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett toppvin. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. Tack vare sin balanserade fruktsyra smeker Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise gommen med en sammetslen känsla utan att sakna saftig livfullhet. På slutet glädjer detta ungdomliga röda vin från Bourgogne vinodlingsregion med betydande längd. Återigen dyker antydningar om björnbärsgelé och röda vinbär upp.
Vinifiering av Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise från d'Heilly-Huberdeau
Den balanserade Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise från Frankrike är ett vin med en enda sort, organiskt vinifierat från druvsorten Pinot Noir. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den ekologiskt producerade Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Le Quart Chapeau Rouge Côte Chalonnaise från d'Heilly-Huberdeau
Njut av detta ekologiska rödvin från Frankrike som bäst tempereras vid 15 - 18°C som ett passande vin till Boeuf Bourguignon, Ossobuco eller Kalvytterfilé med bönor och tomater.
- Fler produkter från d'Heilly-Huberdeau