Margaux AOP Cru Bourgeois - Château Labégorce
Mer information om Margaux AOP Cru Bourgeois - Château Labégorce
I glaset visar Margaux Cru Bourgeois från Château Labégorce en tät rubinröd färg. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Till näsan presenterar detta Château Labégorce-rödvin alla slags björnbär och hallon. Som om det inte redan var imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som anis och blåbär.
Vinet imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i Icon-segmentet förtrollar detta franska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. I eftersmaken övertygar detta röda vin från vinodlingsområdet Bordeaux med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av björnbär och hallon. I avslutningen kommer mineraltoner från de ler- och grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Château Labégorce Margaux Cru Bourgeois
Druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot är utgångspunkten för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Margaux Cru Bourgeois från Château Labégorce. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av lera och grus. Margaux Cru Bourgeois är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Bären för detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Detta följs av jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla Margaux Cru Bourgeois i ytterligare 12 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Margaux Cru Bourgeois från Château Labégorce
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, gåsbröst med rödkål och mejram eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
Utmärkelser för Margaux Cru Bourgeois från Château Labégorce
- Fler produkter från Château Labégorce