- Denna rödvin gjord på Negroamaro-druvor passar utmärkt till lammragout med kikärtor och torkade fikon eller gåsbröst med ingefära, rödkål och mynta
- Jäsningen i rostfritt stål gör detta rödvin särskilt komplext
- Ett idealt rödvin, perfekt bland annat för en romantisk middag
Negroamaro Salento Rosato Cavarletta - Petrelli
förpackningen!
Mer information om Negroamaro Salento Rosato Cavarletta - Petrelli
I glaset avslöjar Negroamaro Salento Rosato Cavarletta från Petrelli en ljuslila färg. Till näsan avslöjar detta röda vin från Petrelli alla typer av hallon.
Petrelli Negroamaro Salento Rosato Cavarletta är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart lätt, krispig och silkeslen. I avslutningen bjuder detta vin från vinodlingsregionen Apulien på en vacker längd. Återigen framträder inslag av hallon.
Vinifiering av Petrelli Negroamaro Salento Rosato Cavarletta
Detta balanserade rödvin från Italien är gjort av druvsorten Negroamaro. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får Negroamaro Salento Rosato Cavarletta harmonisera på den fina jästfällningen i 4 månader.
Serveringsförslag för Petrelli Negroamaro Salento Rosato Cavarletta
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvschnitzel med bönor och tomater, ankbröst med sockerärtor eller fyllda paprikor
.- Fler produkter från Petrelli