🍷 Osar Rosso del Veronese IGT från Masi Agricola imponerar med 36 månaders mognad i högkvalitativa barrique-fat
🍽️ Njut av detta torra rödvin tillsammans med potatispanna med lax eller fyllda paprikor
🌍 Tillverkat av den sällsynta Oseleta-druvan växer detta eleganta vin i de soliga vingårdarna i Veneto
förpackningen!
Mer information om Osar Rosso del Veronese IGT - Masi Agricola
Bordeaux-glaset hålls i en liten vinkel och har en charmig granatröd nyans i kanten. När vinglaset snurras visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i kyrkfönstren vid glasets kant. Detta rödvin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och avslöjar härligt distinkta aromer av mullbär, svarta vinbär, blåbär och björnbär, avrundade av orientaliska kryddor, mörk choklad och kanel som bidrar till fatlagringen.
Detta torra rödvin från Masi Agricola är något för vindrickare som gillar det helt torrt. Osar Rosso del Veronese kommer mycket nära detta, eftersom det pressades med bara 0,8 gram restsocker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart kraftfullt. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Osar Rosso del Veronese med en behaglig munkänsla utan att sakna saftig livlighet. På slutet glädjer detta mycket lagringsbara vin från vinodlingsregionen Veneto med sin extraordinära längd. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och mullbär. I eftersmaken kommer mineralnoter från de kalksten- och lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Osar Rosso del Veronese från Masi Agricola
Detta kraftfulla röda vin från Italien är vinifierat från druvsorten Oseleta. Druvorna växer under optimala förhållanden i Veneto. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Osar Rosso del Veronese är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna italienska andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Det faktum att Oseleta-druvorna trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett obestridligt inflytande på druvornas utveckling. Detta resulterar bland annat i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög alkoholhalt i vinet. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av en mognadslagring på 36 månader på ekfat. Lagringen på träfat följs av en lång flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Masi Agricola Osar Rosso del Veronese
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som ackompanjemang till en måltid. Det är perfekt som tillbehör till potatispanna med lax, fyllda paprikor eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Masi Agricola