- D denna uttrycksfulla rödvin kompletterar utmärkt rätter som stekt kalvlever med äpplen, lökar och balsamvinäger sås eller gåsbröst med ingefära-rödkål och mejram
- För den som uppskattar vin framstår detta vin från Aostatal livligt och fruktbetonat
- Detta italienska rödvin passar perfekt
Pinot Noir - La Vrille
förpackningen!
Mer information om Pinot Noir - La Vrille
I glaset har Pinot Noir från La Vrille en ljuslila färg. I glaset presenterar detta röda vin från La Vrille aromer av akacia, kompletterat med andra fruktiga nyanser. I gommen börjar Pinot Noir från La Vrille underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en otroligt sammetslen, tät och köttig textur. I avslutningen bjuder detta röda vin från vinodlingsregionen Valle d'Aosta på en vacker längd. Återigen finns det antydningar till akacia. I avslutningen kommer mineraltoner från de sanddominerade jordarna in.
Vinifiering av Pinot Noir från La Vrille
Basen för den balanserade Pinot Noir från Italien är druvor från sorterna Vuillermin, Petit Rouge och Syrah. Druvorna växer under optimala förhållanden i Aostadalen. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt i jordar gjorda av sand. Efter handskörden kommer druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av lagring i flera månader på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Serveringsförslag för La Vrille Pinot Noir
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till grönsakscouscous med köttbullar, gåsbröst med rödkål och mejram eller ossobuco.
- Fler produkter från La Vrille