🍷 Denna Recioto Della Valpolicella Classico förtrollar med en djup sammetslen textur och en harmonisk balans mellan fruktighet och elegans
🍰 Idealisk till delikata desserter som fläderblommeyoghurtglass eller en kokos-kefirkräm förför han varje gom
🇮🇹 Tillverkad av handplockade druvor av sorterna Corvina, Molinara och Rondinella för med sig Stefano Accordini charmen av den italienska vinkulturen direkt till glaset
förpackningen!
Mer information om Recioto Della Valpolicella Classico 0,5 l - Stefano Accordini
Den eleganta Recioto Della Valpolicella Classico från Stefano Accordini skimrar i glaset med en ljus rubinröd. Efter den första virvlingen kan du uppfatta en förstklassig balans i detta dessertvin, eftersom det sticker ut på glasväggarna varken vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande. Doften av detta dessertvin från Veneto fängslar med nyanser av ananas, galliamelon, katrinplommon och papaya. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs spröd, rostad mandel och valnöt till.
Recioto Della Valpolicella Classico kan med rätta beskrivas som särskilt fruktdriven och sammetslen, eftersom den har vinifierats med en behagligt söt smakprofil. På tungan kännetecknas denna välbalanserade Recioto av en oerhört krämig och tät textur. Tack vare den närvarande fruktsyran är Recioto Della Valpolicella Classico exceptionellt fräsch och livlig i gommen. Detta vin från vinodlingsregionen Veneto, som är mycket lagringsdugligt, övertygar med sin extraordinära längd i eftersmaken. Återigen dyker antydningar om physalis och papaya upp.
Vinifiering av Stefano Accordini Recioto Della Valpolicella Classico
Denna balanserade Recioto från Italien är gjord av druvsorterna Corvina, Molinara och Rondinella. Recioto Della Valpolicella Classico är ett vin från den gamla världen rakt igenom, eftersom detta italienska vin andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången med viner från den gamla världen. Bären till detta dessertvin från Italien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. När druvorna har skördats förs de omedelbart till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Recioto Della Valpolicella Classico av Stefano Accordini
Detta dessertvin från Italien avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokos-kefirkräm, fläderblommig yoghurtglass med citronmeliss eller yoghurtmousse med vallmofrön.
- Fler produkter från Stefano Accordini