🍷 Reserva La Mancha DO från Parra Jiménez förbluffar med sin sammetslena charm och den eleganta mognaden i ekfat
🍽️ Njut av detta underbara rödvin till läckra rätter som ruccola-penne eller ugnsbakad fetaost
🌿 Tillverkat av den ädla druvan Tempranillo avslöjar detta spanska vin sina rötter och passionen från vingården Parra Jiménez
Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Reserva La Mancha DO - Parra Jiménez
I glaset har den ekologiskt producerade Reserva La Mancha från Parra Jiménez en ljus rubinröd färg. När glaset lutas något syns en övergång från vinets färg till granatrött i kanterna av detta fatlagrade vin. Detta spanska vin av en enda druvsort har underbart uttrycksfulla toner av hallon och surkörsbär i glaset. Här finns också inslag av vanilj och rostat trä.
Parra Jiménez Reserva La Mancha presenterar sig behagligt torr för vinälskaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. Detta sammetslena röda vin är balanserat och flerskiktat och presenterar sig på gommen. Reserva La Mancha är underbart friskt och livligt på gommen på grund av sin koncisa fruktsyra. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Kastilien - La Mancha, närmare bestämt från La Mancha DO, glädjer slutligen med en vacker finish.
Vinifiering av Reserva La Mancha från Parra Jiménez
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Tempranillo. Endast de bästa druvorna skördades för detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Parra Jiménez. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på ekbarriquer.
Matrekommendation för Reserva La Mancha från Parra Jiménez
Detta spanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till raketpenne, kalv- och lökgryta eller bakade fårostpaket.
- Fler produkter från Parra Jiménez