Saint-Estèphe AOP Cru Bourgeois - Château Le Crock
Mer information om Saint-Estèphe AOP Cru Bourgeois - Château Le Crock
Den kraftfulla Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Château Le Crock glider in i glaset med en tät lila färg. När man vrider på vinglaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket återspeglas i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Den första doften av Saint-Estèphe Cru Bourgeois smickrar med toner av svarta vinbär och björnbär. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av toner av fatlagring som choklad och blåbär.
Château Le Crock Saint-Estèphe Cru Bourgeois imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart sammetslen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Estèphe, är övertygande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från ler- och grusdominerade jordar.
Vinifiering av Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Château Le Crock
Grunden för den kraftfulla Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och grus. Saint-Estèphe Cru Bourgeois är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När druvorna till Saint-Estèphe Cru Bourgeois är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand utan användning av grova och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Saint-Estèphe Cru Bourgeois ytterligare 16 månader på franska ekbarriquer.
Matrekommendation för Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Château Le Crock
Detta franska vin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till bräserad kyckling i rött vin, pasta med korvklimpar eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Chateau Le Crock