Mer information om Fantini Sangiovese - Farnese Vini
Sangiovese I glaset visar Fantini från Farnese Vini en strålande skimrande rubinröd färg. I doften avslöjar detta röda vin från Farnese Vini alla typer av blåbär, mullbär, plommon, svarta vinbär och morellkörsbär. Som om det inte vore imponerande nog tillför den rostfria stållagringen cigarrlåda, rostad barrique och ek.
Detta vin imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med 5,5 gram restsocker. Det här är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från de enklare kvaliteterna, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta lättfotade rödvin av en otroligt tät textur. Sangiovese Tack vare sin balanserade fruktsyra smeker Fantini gommen med en sammetslen känsla utan att sakna saftig livlighet. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Abruzzo, närmare bestämt från Terre di Chieti IGT, övertygar slutligen med en bra efterklang.
Vinifiering av Farnese Vini Fantini Sangiovese
Sangiovese SangioveseDen eleganta Fantini från Italien är ett vin med en sort som tillverkas av druvsorten . Efter skörden tas druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Mat rekommendation för Farnese Vini Fantini Sangiovese
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är ett perfekt komplement till ankbröst med sockerärtor, bräserad kyckling i rött vin eller kalvfärsbiffar med bönor och tomater.
- Fler produkter från Farnese Vini