- Denna rödvin från Syrah-druvor kompletterar utmärkt rätter som gåsbröst med ingefära-rödkål och mejram eller kalvstek med bönor och tomater
- Jäsningen i rostfritt stål gör detta rödvin särskilt silkeslent
- Ett kraftfullt rödvin, utmärkt bland annat för matlagning med vänner
Syrah - La Source
förpackningen!
Mer information om Syrah - La Source
I glaset avslöjar Syrah från La Source en tät lila färg. Doften av detta röda vin från Aostadalen är fängslande med inslag av surkörsbär, blåbär, röda vinbär och björnbär. Om vi spårar aromerna ytterligare hittar vi peppar.
I gommen öppnar Syrah från La Source behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. På tungan kännetecknas detta kraftfulla röda vin av en enormt silkeslen konsistens. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Valle d'Aosta glädjer slutligen med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de sanddominerade jordarna.
Vinification of La Source Syrah
Det här röda vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Syrah. Endast de bästa druvorna skördades för detta exceptionellt kraftfulla vin av en enda sort från La Source. I Aostadalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på sandjordar. Vid den optimala mognadstiden skördas druvorna till Syrah uteslutande för hand, utan användning av straffande och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får syrahen harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Serveringsförslag för Syrah från La Source
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till kalvstek med bönor och tomater, ankbröst med sockerärtor eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från La Source