🍷 Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan från Cháteau Carbonnieux imponerar med en fin balans och komplexa aromer som förstärks av lagringen på fransk ek
🍽️ Njut av detta utsökta vita vin till en delikat kokos-lime-fiskcurry eller en ömtålig stekt forell med ingefära-päron
🌍 Detta vita vin förena druvsorterna Sauvignon Blanc och Semillon från den kända vinregionen Pessac-Léognan i Bordeaux
Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan AOC - Cháteau Carbonnieux
förpackningen!
Mer information om Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan AOC - Cháteau Carbonnieux
Med Cháteau Carbonnieux Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan kommer en förstklassig vitvin i det svängda glaset. Här erbjuder den en underbart lysande, ljusgul färg. Om man ger den lite luft i glaset genom att svänga, kan man uppleva en förstklassig balans, eftersom den inte avsätter sig varken vattnig eller siraps- eller liköraktig i glasets väggar. Buketten av detta vita vin från Bordeaux förtrollar med aromer av päron, mogen äpple, persika och citron. Om vi fortsätter att utforska aromerna, läggs smör och vanilj till, uppmuntrade av ekfatets inflytande.
Cháteau Carbonnieux Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan presenterar sig för vinälskaren behagligt torr. Detta vita vin uppvisar aldrig grovhet eller karghet, som man kan förvänta sig av ett vin i ikonvinsegmentet. Vinet är balanserat och mångfacetterat på gommen. Finalen av detta väl åldrande vita vin från vinregionen Bordeaux, mer specifikt från Pessac-Léognan, förtrollar slutligen med betydande eftersmak.
Vinifikation av Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan från Cháteau Carbonnieux
Detta balanserade vita vin från Frankrike är gjort av druvsorterna Sauvignon Blanc och Semillon. Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan är ett gammal världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna fransman sprider en exceptionell europeisk charm som tydligt understryker framgången hos viner från den gamla världen. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och hanteras varsamt. Därefter följer jäsningen i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av en lagring i några månader i fat av fransk ek.
Maträttrekommendation till Cháteau Carbonnieux Blanc Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan
Njut av detta vita vin från Frankrike helst måttligt kylt vid 11 - 13°C som följeslagare till kokos-lime-fiskcurry, stekt forell med ingefära-björnbär eller fruktig endiviesallad.
- Fler produkter från Château Carbonnieux