🍷 Brunello di Montalcino från Col d'Orcia imponerar med sin utmärkta struktur och harmoniska tanniner
🍝 Njut av denna spettsvin med italienska klassiker som lasagne eller ossobuco
🌍 Tillverkad av förstklassiga Sangiovese-druvor från det välrenommerade odlingsområdet Montalcino
förpackningen!
Mer information om Brunello di Montalcino DOCG 1,5 l Magnum - Col d'Orcia
Brunello di Montalcino från Col d'Orcia kommer in i glaset med en strålande rubinröd färg och violetta höjdpunkter. Den intensiva och karaktäristiska buketten från denna Sangiovese-variant utstrålar typiska Brunello-noter av mogna röda bär, saftiga körsbär och helt mogna plommon. Nyanser av rostade nötter, lite lakrits och fin ek kompletterar näsan på detta toppvin från Col d'Orcia.
I gommen presenterar Col d'Orcia Brunello di Montalcino sig med utmärkt struktur, väl avrundade tanniner och en vital men aldrig störande fruktsyra. Lång, kryddig och behaglig avslutning.
Vinifiering av Brunello di Montalcino från Col d'Orcia
Druvorna till denna Brunello kommer från speciella Sangiovese-kloner och genomgår en rigorös urvalsprocess efter att ha skördats för hand. Avkastningen för detta vin från Col d'Orcia är nästan hälften (45 hl/ha) av den högsta tillåtna avkastningen på 80 hl/ha för Brunello di Montalcino.
Fermenteringen sker på skalen under ca 18-20 dagar vid en kontrollerad temperatur under 28°C i 150 hl tankar av rostfritt stål. Syftet är att extrahera så mycket färg och tanniner som möjligt. Brunello di Montalcino från Col d'Orcia mognar sedan i 3 år på 25-50 och 75 hl ekfat gjorda av slavonsk och Allier ek, följt av minst 12 månaders förfining i flaskan.
Maträtter till Col d'Orcia Brunello
Den här Brunello från Col d'Orcia passar utmärkt till klassiska italienska rätter som lasagne, pasta Bolognese eller ossobuco.
Den här Brunello från Col d'Orcia passar utmärkt till klassiska italienska rätter som lasagne, pasta Bolognese eller ossobuco.
- Fler produkter från Col d'Orcia