🍷 Brunello di Montalcino DOCG från Poggio Landi erbjuder en elegant och komplex smakprofil tack vare sin 44-månaders lagring i stora ekfat
🍽️ Denna fylliga rödvin harmoniserar perfekt med torsk, grönsaks-couscous och klassisk Boeuf Bourguignon
🌿 Sangiovese-druvorna växer i de leriga jorden i Toscana och ger detta vin dess unika karaktär
förpackningen!
Mer information om Brunello di Montalcino DOCG - Poggio Landi
I glaset har Brunello di Montalcino från Poggio Landi en tät rubinröd färg. Om du håller glaset i en vinkel kan du se en övergång av färgen mot granatröd vid kanterna av detta fatlagrade vin. I näsan avslöjar detta Poggio Landi-rödvin alla typer av svarta vinbär, björnbär, blåbär och mullbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som svartpeppar och lakrits.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med endast 1 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i denna klass, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta täta rödvin är fylligt och mångfacetterat på gommen. Tack vare den måttliga fruktsyran smeker Brunello di Montalcino gommen med en sammetslen känsla utan att sakna saftig livlighet. I slutet glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana, som kan lagras väl, med sin extraordinära längd. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och mullbär. I finishen läggs mineralnoter av de lera-dominerade jordarna.
Vinifiering av Poggio Landi Brunello di Montalcino
SangioveseGrunden för den kraftfulla Brunello di Montalcino från Toscana är druvor från druvsorten . I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på lerjord. När druvorna har skördats förs de omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 44 månaders mognadslagring på stora franska ekfat. Lagringen på ekfat följs av en lång flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Brunello di Montalcino från Poggio Landi
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till torsk med gurka-senapsgrönsaker, grönsakscouscous med nötköttbullar eller boeuf bourguignon.
Utmärkelser för Brunello di Montalcino från Poggio Landi
Detta vin från Montalcino gläder oss inte bara, nej, kända vinkritiker har också tilldelat det 90 poäng och mer. Bland betyg är
- Vinous Antonio Galloni - 92 poäng
- Doktor vin - 91 poäng
- Jancis Robinson - 16 poäng
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 92 poäng
- Wine Spectator - 92 poäng
- Fler produkter från Poggio Landi