✨ La Grande Année från Champagne Bollinger utmärker sig med sin eleganta, silkeslena textur och sin strålande, gyllene färg
🍽️ Njut av denna utsökta champagne väl kyld till läcker purjolökssoppa eller raffinerad torsk med gurka-senap-grönsaker
🍇 Tillverkad av utvalda Chardonnay- och Pinot Noir-druvor erbjuder denna franska champagne den distinkta charmen från Gamla världen
förpackningen!
Mer information om La Grande Année - Champagne Bollinger
I glaset har La Grande Année från Champagne Bollinger en strålande skimrande gyllengul färg. Bubblorna i denna champagne lyser i glaset på ett utomordentligt fint, elegant och långvarigt sätt. Om man snurrar på vinglaset kännetecknas det mousserande vinet av en fascinerande glans som får det att dansa i glaset med verve. I glaset bjuder detta mousserande vin från Champagne Bollinger på aromer av physalis, ananas, galliamelon, papaya och mango, kompletterat med skogsmark och solvarm sten. Denna torra Champagne från Champagne Bollinger är något för vinälskare som inte kan dricka sitt vin tillräckligt torrt. I gommen har detta lättfotade mousserande vin en underbart silkeslen textur. I eftersmaken är detta vin från vinodlingsregionen Champagne en fröjd med sin avsevärda längd. Återigen finns det antydningar till stjärnfrukt och papaya.
Vinifiering av La Grande Année från Champagne Bollinger
Den eleganta La Grande Année från Champagne är gjord av druvor från sorterna Chardonnay och Pinot Noir. La Grande Année är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och pressas försiktigt. Detta följs av jäsning av basvinerna. Efter sammansättningen av den slutliga champagnen följer ytterligare åldring på grundval av klassisk flaskjäsning. Champagne Bollinger La Grande Année mognar sedan i flaskan i flera månader och degorgeras slutligen.
Rekommenderad mat för Champagne Bollinger La Grande Année
Denna champagne från Frankrike avnjuts bäst väl kyld vid 8 - 10°C som ett passande vin till purjolökssoppa, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Champagne Bollinger