🌹 La Vie en Rose imponerar med en elegant torr smakprofil och en fantastisk balans av aromer
🍽️ Detta utsökta rosévin kompletterar perfekt stekt forell eller en frisk grönsakssallad
🍇 Tillverkat av förstklassiga druvor som Rolle, Cinsault och Grenache på det pittoreska Château Roubine i Provence
förpackningen!
Mer information om La Vie en Rose - Château Roubine
La Vie en Rose från vinodlingsregionen Provence presenterar sig i ett ljust rubinrött glas. Bouqueten på detta rosévin från Provence är fängslande med nyanser av lila, jordgubbar och citron. Om vi spårar aromerna ytterligare tillkommer mineraltoner.
Det här franska vinet har en elegant torr smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin av hög kvalitet, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta lätta rosévin är balanserat och komplext i gommen. I avslutningen bjuder detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Provence på en vacker längd. Återigen finns det inslag av lila och jordgubbar.
Vinifiering av Château Roubine La Vie en Rose
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart balanserade cuvéen La Vie en Rose från Château Roubine är druvorna Rolle, Cinsault, Grenache, Syrah och Tibouren. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för La Vie en Rose från Château Roubine
Detta rosévin från Frankrike bör serveras måttligt kylt vid 11 - 13°C som tillbehör till rostad forell med ingefärspäron, omelett med lax och fänkål eller grönsallad med rödbetor.
- Fler produkter från Château Roubine