- Detta rödvin av druvorna Cabernet Sauvignon, Manto Negro, Merlot och Syrah passar perfekt till rätter som torsk med gurk- och senapsgrönsaker eller bräserad kyckling i rödvin
- Barriquelagring gör detta rödvin särskilt elegant
- Detta spanska rödvin är perfekt
Mer information om Negre - Bodegas Ribas
I glaset har Negre från Bodegas Ribas en tät rubinröd färg. Efter den första virvlingen avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan av Negre smickrar med toner av hallon, björnbär och jordgubbar. De fruktiga aspekterna av buketten förenas med anteckningar om fatåldring som ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen öppnar sig Negre från Bodegas Ribas underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en enormt sammetslen textur. Avslutningen på detta röda vin från den baleariska vinodlingsregionen, närmare bestämt från Mallorca VT, som kan mogna bra, glädjer slutligen med en bra efterklang.
Vinifiering av Negre från Bodegas Ribas
Detta kraftfulla röda vin från Spanien är tillverkat av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Manto Negro, Merlot och Syrah. Negre är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna spanjor andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta röda vin från Spanien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter handskörden når druvorna omedelbart vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen får Negre ytterligare harmonisera på den fina jästfällningen i 10 månader.
Matrekommendation för Negre från Bodegas Ribas
Drick detta röda vin från Spanien tempererat vid 15-18°C till torsk med gurka-senapsgrönsaker, grönsaksgryta med pesto eller ossobuco.
- Fler produkter från Bodegas Ribas