Pavillon Rouge Margaux AOP - Château Margaux
Mer information om Pavillon Rouge Margaux AOP - Château Margaux
Pavillon Rouge Margaux från Château Margaux i Bordeaux har en tät, purpurröd färg i det snurrade glaset. Om man vrider på glaset visar detta rödvin en hög viskositet, vilket återspeglas i klara kyrkfönster vid glasets kant. I doften av detta röda vin från Château Margaux hittar man alla sorters surkörsbär, svarta vinbär och björnbär. Som om det inte redan var imponerande läggs tobak, choklad och kanel till på grund av åldrandet i små träfat.
I gommen börjar Pavillon Rouge Margaux från Château Margaux behagligt aromatiskt, fruktigt och balanserat. Texturen i detta kraftfulla röda vin är underbart sammetslen i gommen. I avslutningen bjuder detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Bordeaux på en härlig längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och svarta vinbär. I avslutningen ansluter mineralnoter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Pavillon Rouge Margaux från Château Margaux
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på grusjord. Det är uppenbart att Pavillon Rouge Margaux också bestäms av klimat- och stilistiska faktorer Margaux. Detta franska vin kan beskrivas i ordets bästa mening som ett gammalt världsvin som är exceptionellt imponerande. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Pavillon Rouge Margaux uteslutande för hand utan användning av straffande och mindre selektiva fullskördare. Efter skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Rekommenderad mat för Pavillon Rouge Margaux från Château Margaux
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till spagetti med kapris- och tomatsås, purjolökstortilla eller stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château Margaux