- Detta vita vin av druvan Picpoul passar utmärkt till purjolökstortilla eller kikärtscurry
- Lagringen i tankar av rostfritt stål gör detta vita vin särskilt livligt och okomplicerat
- Detta spanska vita vin är förstklassigt som mellanmålsvin
förpackningen!
Mer information om Picapoll Blanc Pla de Bages DO - Abadal
Bouqueten på detta vita vin från Katalonien förtrollar med inslag av physalis, guava, mirabelle och nektarin. Om vi spårar aromerna ytterligare tillkommer garrigue, enbär och libbsticka.
Detta spanska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med 2,8 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från de enklare kvaliteterna, och så förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. I gommen har detta lättfotade vita vin en härligt tät struktur. Picapoll Blanc Pla de Bages har en frisk och livlig smak med en tydlig fruktsyra. Detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Katalonien har en härlig längd i avslutningen. Inslag av ananas och guava dyker upp igen.
Vinifiering av Picapoll Blanc Pla de Bages från Abadal
Detta eleganta vita vin från Spanien är tillverkat av druvsorten Picpoul. Druvorna för detta vita vin från Spanien skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Abadal Picapoll Blanc Pla de Bages
Drick detta vita vin från Spanien väl kylt vid 8 - 10°C som ett vin till sparrissallad med quinoa, pasta med korvklumpar eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Abadal