konsultation!
förpackning!
leverans!
I glaset visar den ekologiskt producerade Pinot Noir Rosé Bio från Weingut Studier en ljus rubinröd färg. Med lite tid i glaset presenterar detta rosévin från Tyskland underbart uttrycksfulla aromer av aprikos och jordgubbar, avrundade av .
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med 6,3 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta lätta rosévin presenterar sig balanserat och mångfacetterat på gommen. Tack vare sin måttliga fruktsyra ger Spätburgunder Rosé Bio gommen en behaglig känsla utan att sakna friskhet. Finalen på detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Pfalz glädjer slutligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska aspekter av jordarna som domineras av löss och lera.
Vinifiering av Pinot Noir Rosé Bio från Weingut Studier
Den balanserade Spätburgunder Rosé Bio från Tyskland är ett vin med en enda sort, veganskt vinifierat från druvsorten Spätburgunder. Druvorna växer under optimala förhållanden i Pfalz. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och löss. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Spätburgunder Rosé Bio fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Winery Studier Pinot Noir Rosé Bio
Njut av detta veganska rosévin från Tyskland måttligt kylt vid 11 - 13 °C som tillbehör till spaghetti med yoghurt-mynta-pesto, fiskcurry med kokos och lime eller rostad forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Weingut Studier