🍷 Barolo Riserva från Fontanafredda är ett verkligt mästerverk med en elegant mognad i ek och en sammetslen struktur som gör varje klunk till en njutning
🍽️ Njut av detta rödvin gärna till kalv-lök-gratäng eller gåsbröst med ingefära-röd kål för en oförglömlig smakupplevelse
🇮🇹 Från den välrenommerade regionen Piemonte kommer detta fylliga rödvin, som är helt gjort av den ädla Nebbiolo-druvan
förpackningen!
Mer information om Barolo Riserva DOCG - Fontanafredda
I glaset har Barolo Riserva från Fontanafredda en klar rubinröd färg. Med lite exponering från sidan får den vinröda bägaren en charmig granatröd nyans vid kanten. Efter den första virvlingen kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. I doften bjuder Fontanafredda-rödvinet på alla möjliga sorters svarta körsbär, moreller, plommon och damsoner. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som lufttorkad skinka, orientaliska kryddor och kakaobönor.
Detta torra rödvin från Fontanafredda är perfekt för purister som vill ha det helt torrt. Barolo Riserva kommer redan mycket nära detta, eftersom det pressades med bara 0,5 gram restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. Med sin närvarande fruktsyra är Barolo Riserva imponerande fräsch och livlig i gommen. Det mogna vinet från vinodlingsregionen Piemonte övertygar med sin extraordinära längd i eftersmaken. Återigen dyker antydningar om svarta körsbär och plommon upp.
Vinifiering av Barolo Riserva från Fontanafredda
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Nebbiolo. Endast förstklassigt druvmaterial skördades för detta exceptionellt balanserade vin med en enda sort från Fontanafredda. Naturligtvis definieras Barolo Riserva också av mer än bara Barolo DOCG-jordmånen. Denna italienare kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av en mognadslagring på 62 månader på ekfat. När vinet är färdigt harmoniseras Barolo Riserva noggrant.
Mat rekommendation för Fontanafredda Barolo Riserva
Drick detta röda vin från Italien tempererat vid 15-18°C till kalv- och lökgryta, bakade fårostpaket eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från Fontanafredda