- Denne rödvin från Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot-druvor passar utmärkt till ossobuco eller lammragout med kikärtor och torkade fikon
- Fatslagringen i barrique gör denna italienska rödvin särskilt sammetslen
- En kraftfull rödvin, perfekt
förpackningen!
Mer information om Bolgheri Rosso DOC - Colle Massari
Bolgheri Rosso Doc från Colle Massari i Toscana visar en tät, purpurröd färg när man virvlar i glaset. Om du ger det lite luft genom att snurra visar detta rödvin en hög viskositet, vilket kan ses i kyrkfönster på kanten av glaset. När detta rödvin från Italien hälls upp i ett rödvinsglas avslöjar det underbart uttrycksfulla aromer av blåbär, björnbär, plommon och damson, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som fatlagringen bidragit med.
Colle Massari Bolgheri Rosso Doc glädjer med sin elegant torra smak. Det buteljerades med bara 0,4 gram restsocker. Det här är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och därför gläder denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta sammetslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smeker Bolgheri Rosso Doc gommen med sin sammetslena smak utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Bolgheri DOC, är fängslande med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Bolgheri Rosso Doc från Colle Massari
Basen för det kraftfulla Bolgheri Rosso Doc från Toscana är druvor från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Efter att ha skördats för hand transporteras druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring i flera månader på ekfat. När vinet är färdigt harmoniseras Bolgheri Rosso Doc noggrant.
Förslag till Colle Massari Bolgheri Rosso Doc
Detta ekologiska rödvin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, bräserad kyckling i rödvin eller lammragout med kikärter och torkade fikon.