🍇 Chardonnay Sicilia DOC från Cantine Settesoli imponerar med sin eleganta torrhet och fina balans för en oförglömlig smakupplevelse
🌶️ Perfekt till en kryddig kikärtscurry eller en hjärtlig purjolökstortilla, för att harmoniskt förena smakerna
🌍 Från den soliga regionen Sicilien förenar denna renodlade Chardonnay de bästa egenskaperna av italiensk vinodlingskonst
förpackningen!
Mer information om Chardonnay Sicilia DOC - Cantine Settesoli
Chardonnay Sicilia från Cantine Settesoli på Sicilien visar en ljus, gyllengul färg i det virvlade glaset. Den första doften av Chardonnay Sicilia avslöjar toner av papaya, guava och mango. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta italienska vin har en elegant torr smak. Det tappades på flaska med endast 2,4 gram restsocker. Detta är ingen självklarhet för ett vin i instegsklassen, så detta italienska vin förtrollar naturligtvis med den finaste balansen trots sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade vita vin av en otroligt lätt och krispig textur. Med sin vitala fruktsyra är Chardonnay Sicilia fantastiskt fräsch och livlig i gommen. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Sicilien, närmare bestämt från Sicilia DOC, är övertygande med en god eftersmak.
Vinifiering av Cantine Settesoli Chardonnay Sicilia
Den balanserade Chardonnay Sicilia från Italien är ett vin med en enda sort, vinifierad från druvsorten Chardonnay. Druvorna till Chardonnay Sicilia skördas uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare, vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Chardonnay Sicilia från Cantine Settesoli
Njut av detta vita vin från Italien bäst kylt vid 8-10°C som tillbehör till kikärtscurry, purjolökstortilla eller kålroulader.
- Fler produkter från Cantine Settesoli