Mer information om Domaine de Roure Crozes-Hermitage AOC - Paul Jaboulet Aîné
Paul Jaboulet Aîné Domaine de Roure Crozes-Hermitage är ett förstklassigt rött vin. Här visar det upp en härligt tät, purpurfärgad färg. Med en liten rörelse i sidled avslöjar vinglaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det, visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i kyrkfönster vid glasets kant. Med lite tid i glaset visar detta röda vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av jordgubbar, röda vinbär och viol, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar till åldrandet i träfat.
I gommen öppnar Domaine de Roure Crozes-Hermitage från Paul Jaboulet Aîné behagligt aromatiskt, fruktigt och balanserat. På tungan kännetecknas detta kraftfulla röda vin av en otroligt tät struktur. I avslutningen gläder detta röda vin från vinodlingsregionen Rhônedalen, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till röda vinbär och jordgubbar.
Vinifiering av Paul Jaboulet Aîné Domaine de Roure Crozes-Hermitage
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, Syrah. Endast det bästa druvmaterialet användes för detta exceptionellt kraftfulla sortvin från Paul Jaboulet Aîné. Naturligtvis bestäms Domaine de Roure Crozes-Hermitage också av Crozes-Hermitage-klimatet och vinodlingsstilen. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin, som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Efter skörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Paul Jaboulet Aîné Domaine de Roure Crozes-Hermitage
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till pumpagryta, potatispanna med lax eller kålroulader.
- Fler produkter från Paul Jaboulet Aîné