Mer information om Les Caillottes Rosé Sancerre AOC - Bernard Reverdy
Les Caillottes Rosé Sancerre från vinodlingsområdet Val de Loire är ett ljust rosévin i glaset. Om du snurrar glaset kan du uppfatta en perfekt balans i detta rosévin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Bernard Reverdy Les Caillottes Rosé Sancerre är underbart torrt. Detta rosévin framstår aldrig som grovt eller magert, vilket man kan förvänta sig av ett premium- och platsvinsegment. På gommen är texturen i detta välbalanserade rosévin underbart krispig och smältande. Avslutningen på detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Val de Loire, närmare bestämt från Sancerre, fängslar slutligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de marl- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Les Caillottes Rosé Sancerre av Bernard Reverdy
Den balanserade Les Caillottes Rosé Sancerre från Frankrike är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten Pinot Noir. I Val de Loire växer vinstockarna som ger druvorna till detta vin på jordar av kalksten, lera och märgel. Les Caillottes Rosé Sancerre är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Det faktum att Pinot Noir-druvorna trivs under påverkan av ett ganska svalt klimat har också ett inflytande på druvornas utveckling som inte kan avfärdas. Detta resulterar bland annat i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig alkoholhalt i vinet. Bären till detta rosévin från Frankrike skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Les Caillottes Rosé Sancerre av Bernard Reverdy
Detta franska rosévin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till grönsakssallad med rödbetor, fruktig endive eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Domaine Bernard Reverdy