- Detta rödvin från Nero d'Avola-druvor passar utmärkt till rätter som lammragu med kikärtor och torkade fikon eller kalvstek med bönor och tomater
- Åldringen i stora träfat gör detta italienska rödvin särskilt ungdomligt
- Detta italienska rödvin passar perfekt
Otto/Otto Nero d'Avola - Baroni di Pianogrillo
förpackningen!
Mer information om Otto/Otto Nero d'Avola - Baroni di Pianogrillo
Den biologiskt producerade Otto/Otto Nero d'Avola från Baroni di Pianogrillo kommer i glaset med en lyseröd purpur. I glaset visar denna rödvin från Baroni di Pianogrillo aromer av jordgubbar, kompletterat med ytterligare fruktiga nyanser. Baroni di Pianogrillo Otto/Otto Nero d'Avola presenterar sig för vinälskaren behagligt torr. Denna rödvin framstår aldrig som grov eller snål, utan är rund och mjuk. På tungan kännetecknas denna balanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. Avslutningen av denna rödvin från vinregionen Sicilien förtjänar slutligen beundran med ett anmärkningsvärt eftersmak. Avslutningen förstärks dessutom av mineraliska inslag från de lerhaltiga jordarna.
Vinifikation av Otto/Otto Nero d'Avola från Baroni di Pianogrillo
Den balanserade Otto/Otto Nero d'Avola från Italien är en monovarietal vin, tillverkat ekologiskt från druvsorten Nero d'Avola. På Sicilien växer vinrankorna som ger druvorna till detta vin på lerjordar. Druvorna till denna italienska rödvin skördas, vid optimal mognad, uteslutande för hand. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till pressverket. Här sorteras de och skonsamt krossas. Därefter sker jäsningen i stora ekfat vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningens slut lagras den eleganta Otto/Otto Nero d'Avola ytterligare i 24 månader i ekfatsfat av ek.
Serveringsförslag för Otto/Otto Nero d'Avola från Baroni di Pianogrillo
Drick denna ekologiska italienska rödvin helst tempererad vid 15 - 18°C som tillbehör till lammragu med kikärtor och torkade fikon, grönsaks-couscous med nötköttbullar eller ossobuco.
- Fler produkter från Baroni di Pianogrillo