- Denna vintyp passar utmärkt till grönsaks-couscous med nötfärsbiffar eller ossobuco
- Jäsningen i rostfritt stål gör denna tyska rödvin särskilt fräsch och fruktig
- Detta tyska rödvin är utmärkt som en harmonisk höstvinsalternativ
förpackningen!
Mer information om Paranoia Rödvin torr - Bergdolt-Reif & Nett
Den eleganta Paranoia rödvinen från Bergdolt-Reif & Nett glider in i glaset med en lysande rubinröd färg. Näsan avslöjar bland annat körsbär i sötsur stil. Som om det inte vore imponerande nog, så läggs ytterligare aromer som läder och rostat trä till genom lagringen i rostfritt stål.
Paranoia rödvin från Bergdolt-Reif & Nett övertygar med sin elegant torra smakprofil. Den har tappats på flaska med 6,1 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den högre prisklassen, så förför detta tyska vin naturligtvis med sin finaste balans trots all torrhet. Arom behöver ju inte nödvändigtvis restsocker. Detta täta och mustiga rödvin framträder som balanserat och komplext på gommen. Genom den måttliga fruktsyran smeker Paranoia rödvinet med en behaglig känsla, utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen av detta ungdomliga rödvin från regionen Pfalz, närmare bestämt från Duttweiler, imponerar slutligen med en god eftersmak. Eftersmaken åtföljs dessutom av mineralska noter från de ler- och lera-dominerade jordarna. I Pfalz växer vinrankorna som ger druvorna för detta vin på jordar av lera och löss. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts varsamt upp. Därefter sker jäsningen i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Paranoia rödvinet harmonisera ytterligare på den fina jästen i några månader.
Matrekommendationer för Paranoia rödvin från Bergdolt-Reif & Nett
Njuta av detta rödvin från Tyskland helst tempererat vid 15 - 18°C som ett akkompanjerande vin till grönsaks-couscous med nötköttbullar, Boeuf Bourguignon eller stekt kalvlever med äpplen, lökar och balsamvinäger sås.
- Fler produkter från Bergdolt-Reif & Nett