- Detta karaktärsfulla Rödvin kompletterar perfekt rätter som Kabeljau med gurka-senap-grönsaker eller anklår med sockerärtor
- Denna rödvinets lagring i rostfritt stål och små ekfat gör den särskilt livlig och rak
- En flertalet prisbelönt rödvin, förstklassig bland annat för en kväll vid kaminen eller för matlagning med vänner
förpackningen!
Mer information om Passiata Terre Siciliane - Stemmari
Passiata by Stemmari från den italienska vinodlingsregionen IGT Terre Siciliane är en fyllig, aromatisk och fyllig rödvinscuvée gjord på druvsorterna Syrah och Nero d'Avola.
I glaset skimrar detta vin i en djup rubinröd färg med granatfärgade inslag. Den fruktiga bouqueten förtrollar näsan med en uttrycksfull doft av solmogna bär - björnbär och hallon kommer särskilt fram och kompletteras med saftiga körsbär. Aromerna avrundas med blommiga inslag av violer och kryddiga nyanser av tobak och vanilj. Med en fyllig kropp, eleganta tanniner och en optimal struktur vet detta italienska rödvin hur man imponerar på gommen - med stöd av en underbart sammetslen textur. Avslutningen bjuder på en vacker längd och underbar fruktfyllighet.
Vinifiering av Stemmari Passiata
Druvorna Syrah och Nero d'Avola vinifieras separat.
Syrahdruvorna skördas i slutet av september när de är optimalt mogna. I Stemmaris vinkällare jäser druvorna i tankar av rostfritt stål vid en kontrollerad temperatur (25 till 27 grader Celsius) i 10 dagar. Mosten pumpas över regelbundet. Hälften av denna Syrah mognar sedan i 6 till 8 månader på ekfat - den andra hälften stannar kvar i ståltankar.
Druvorna från Nero d'Avola skördas i mitten av september och torkas sedan i 60 dagar. Efter torkperioden avstjälkas druvorna, pressas försiktigt och musten jäser i 15 dagar vid en kontrollerad temperatur på 25 grader Celsius. Detta vin lagras uteslutande i rostfria ståltankar.
När båda druvsorterna har mognat blandas Stemmari Passiata och rundas av harmoniskt under ytterligare 6 månader i rostfria ståltankar. Först därefter tappas detta röda vin från Sicilien på flaska.
Rekommendation för Passiata Stemmari
Detta torra rödvin från Italien är ett utmärkt komplement till alla typer av pasta med kryddiga köttfärssåser, oxfilé med krispiga baconbönor eller utvalda korv- och ostspecialiteter.
Utmärkelser för Passiata Terre Siciliane från Stemmari
- Mundus Vini: Silver för 2018
- Mundus Vini: Guld för 2017
- Berliner Wine Trophy: Guld för 2016
- Fler produkter från Stemmari