Mer information om Pessac-Léognan Rouge AOP Grand Cru Classé - Château Pape Clément
Det kraftfulla Pessac-Léognan Rouge Grand Cru Classé från Château Pape Clément flödar in i glaset med en tät lila färg. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, avslöjar detta rödvin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. I glaset avslöjar detta röda vin från Château Pape Clément aromer av björnbär och svarta vinbär, kompletterade med rostat trä, läder och rökigt. Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Som du kan förvänta dig av ett vinikonsegment förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Detta sammetslena röda vin är fylligt och mångfacetterat på gommen. I eftersmaken är detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux en fröjd med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och svarta vinbär. I finishen går mineralnoter från de grusdominerade jordarna med.
Vinifiering av Pessac-Léognan Rouge Grand Cru Classé från Château Pape Clément
Den kraftfulla Pessac-Léognan Rouge Grand Cru Classé från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. Pessac-Léognan Rouge Grand Cru Classé är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommenderad mat för Château Pape Clément Pessac-Léognan Rouge Grand Cru Classé
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till kålroulader, kikärtscurry eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Château Pape Clément