Pomerol AOP - Château L'Église-Clinet
Mer information om Pomerol AOP - Château L'Église-Clinet
Det flerfaldigt prisbelönta Pomerol från vinodlingsregionen Bordeaux har en tät purpurröd färg i glaset. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och uppvisar en underbart uttrycksfull doft av björnbär, som avrundas av vanilj, cederträ och lakrits.
Château L'Église-Clinet Pomerol presenterar sig underbart torrt för vinälskaren. Detta rödvin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Detta sammetslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. I eftersmaken imponerar detta vin från vinodlingsregionen Bordeaux med sin betydande längd. Återigen dyker inslag av björnbär upp. I avslutningen kommer mineraltoner från de grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Château L'Église-Clinet Pomerol
Denna kraftfulla Pomerol från Frankrike är en cuvée gjord av druvorna Cabernet Franc och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på grusjord. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter handskörden når druvorna snabbt vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Pomerol från Château L'Église-Clinet
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som tillbehör till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, grönsakscouscous med köttbullar eller boeuf bourguignon.
Utmärkelser för Pomerol från Château L'Église-Clinet
- Fler produkter från Château L'Église-Clinet