✨ Upptäck den eleganta stilen av Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante från Eugenio Collavini med sina fina bubblor och unika lätthet
🍽️ Njut av detta sprudlande mousserande vin perfekt till utsökta rätter som omelett med lax eller fruktig endiviesallad
🍇 Tillverkat av utvalda Ribolla Gialla druvor produceras detta utsökta mousserande vin i den välrenommerade regionen Friuli-Venezia Giulia
Leveranstid ca. 9-11 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante - Eugenio Collavini
I glaset uppvisar Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante från Eugenio Collavini en briljant skimrande ljusgul färg. Bubblorna i detta mousserande vin skimrar i glaset mycket fint bubbliga och oerhört jämna. I mitten ändras tonen till en uttrycksfull färg. Efter den första virvlingen kännetecknas detta mousserande vin av en enorm lätthet som gör att det dansar livligt i glaset. I doften av detta mousserande vin från appellationen Friuli Venezia Giulia anar vi nyanser av alla typer av röda och svarta bärfrukter, kompletterat med kryddiga nyanser. Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante från Eugenio Collavini är precis rätt för alla vinentusiaster som gillar det torrt. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig av ett vin. Finalen på detta mousserande vin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia glädjer slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante av Eugenio Collavini
Den eleganta Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante från Friuli-Venezia Giulia är gjord av druvor av sorten Ribolla Gialla. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och pressas försiktigt. Nu följer jäsningen av basvinerna. Efter sammanställningen av Spumante följer ytterligare lagring på grundval av den klassiska flaskjäsningen. Eugenio Collavini Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante mognar sedan i flaskan i flera månader och degorgeras slutligen.
Rekommenderad mat för Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante från Eugenio Collavini
Detta mousserande vin från Italien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt vin till omelett med lax och fänkål, fruktig endivesallad eller wokade grönsaker med fisk.
Utmärkelser för Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante från Eugenio Collavini
Förutom ett pris-njutningsförhållande kan detta Eugenio Collavini-vin också skryta med utmärkelser och toppbetyg utöver 90 poäng. I detalj är dessa för 2016 års årgång
- James Suckling - 91 poäng
- Fler produkter från Eugenio Collavini