🍾 Rosé Spumante Extra Dry från Pizzolato visar en lysande platinagul färg och väcker entusiasm med sin sprudlande, livliga pärlning
🍽️ Njut av detta uppfriskande mousserande vin perfekt till en läcker kokos-lime-fiskcurry eller en fruktig endiviesallad
🍇 Den utsökta Rosé Spumante tillverkas av druvsorterna Glera och Raboso i den pittoreska vinodlingsregionen Veneto
förpackningen!
Mer information om Rosé Spumante Extra Dry 0,2L - Pizzolato
I glaset visar det ekologiskt producerade Rosé Spumante Extra Dry från Pizzolato en briljant skimrande platinagul färg. Bubblorna i detta mousserande vin är skummiga och livliga i glaset. Detta mousserande vin från Italien hälls upp i ett mousserande vinglas och avslöjar underbart doftande aromer av grapefrukt, pomelo, citrongräs och rosa grapefrukt, avrundade av andra fruktiga nyanser.
Pizzolato Rosé Spumante Extra Dry övertygar med sin saftiga och fruktiga smak. Den buteljerades med generösa 14 gram restsocker. Detta är ingen självklarhet för ett vin i instegsklassen, så detta italienska vin förtrollar naturligtvis med den finaste balansen trots all sin överdådighet. Den lättfotade Pizzolato Rosé Spumante Extra Dry ger oss en otroligt fruktig smak i gommen, vilket naturligtvis beror på dess restsötma. Texturen i detta lättfotade mousserande vin är underbart krispig. Tack vare sin måttliga fruktsyra smickrar Rosé Spumante Extra Dry gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. Det mousserande vinet från vinodlingsregionen Veneto har en fängslande avslutning med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Rosé Spumante Extra Dry från Pizzolato
Den eleganta Rosé Spumante Extra Dry från Veneto är gjord på druvor från sorterna Glera och Raboso. Efter den manuella skörden förs druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Därefter påbörjas jäsningen av basvinerna. När vinet är färdigt harmoniseras Rosé Spumante Extra Dry noggrant.
Matrekommendation för Pizzolato Rosé Spumante Extra Dry
Detta mousserande vin från Italien bör avnjutas mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är perfekt som tillbehör till fiskcurry med kokos och lime, fruktig endiversallad eller omelett med lax och fänkål.
- Fler produkter från Pizzolato