🍷 Valpolicella Ripasso Campo dei Ciliegi DOC från Latium Morini imponerar med en elegant lagring i 250 l-fat av fransk och amerikansk ek
🍽️ Njut av detta kraftfulla rödvin till mustiga stekar, grillat kött och krämig ost
🇮🇹 Detta utsökta vin förenar druvsorterna Corvina, Rondinella och Croatina från den rika regionen Venetien
förpackningen!
Mer information om Valpolicella Ripasso Campo dei Ciliegi DOC - Latium Morini
Valpolicella Ripasso Campo dei Ciliegi DOC från Latium Morini presenterar sig med en intensiv björnbärsröd i glaset och avslöjar sin komplexa bukett med aromer av svarta körsbär, mogna plommon, sultanrussin och kryddiga nyanser av vanilj.
Detta röda vin från Veneto är kraftfullt och intensivt i gommen med mjuka tanniner. Den imponerande avslutningen kännetecknas av aromer av ädelträ och frukt.
Vinifiering för Valpolicella Ripasso Campo dei Ciliegi DOC från Latium Morini
Denna cuvée består av druvsorterna Corvina, Rondinella och Croatina. Vinrankorna växer på kalkhaltiga lerjordar i regionen Mezzane di Sotto.
Efter manuell skörd avstjälkas druvorna och pressas, följt av kall maceration i 48-72 timmar. Jäsningen varar i 12-15 dagar, följt av en kort sekundär jäsning på Amarone-marc.
Denna Valpolicella Ripasso lagras i 12-15 månader på 250 liters franska och amerikanska ekfat. Vinet förfinas sedan i flaskan i ytterligare 6 månader.
Matrekommendation för Valpolicella Ripasso Campo dei Ciliegi DOC från Latium Morini
Njut av detta torra röda vin till stekt och grillat kött, vilt och lagrad ost.
Utmärkelser för Valpolicella Ripasso Campo dei Ciliegi DOC från Latium Morini
- Gambero Rosso: 2 glas (årgång 2013)
- Wine Spectator: 89 poäng (årgång 2012)
- Jancis Robinson: 16 poäng (årgång 2012)
- Fler produkter från Latium Morini