Mer information om Vino Nobile di Montepulciano DOCG - La Braccesca
Den eleganta Vino Nobile di Montepulciano från La Braccesca kommer in i glaset med en ljuslila färg. Om du snurrar glaset kan du uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Den första näsan av Vino Nobile di Montepulciano presenterar nyanser av plommon, liljor och plommon. De fruktiga komponenterna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano glädjer med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i denna prisklass, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är strukturen i detta välbalanserade röda vin underbart silkeslen, smältande, sammetslen och tät. I eftersmaken är detta vin från den toskanska vinodlingsregionen, som kan lagras väl, förtjusande med sin exceptionella längd. Återigen dyker inslag av lila och björnbär upp.
Vinifiering av La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano
SangioveseDen balanserade Vino Nobile di Montepulciano från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Merlot och . Naturligtvis bestäms Vino Nobile di Montepulciano också av klimat och vinodlingsstil Vino Nobile di Montepulciano DOCG. Denna italienska kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening och presenterar sig på ett exceptionellt framstående sätt. Sangiovese Det faktum att Merlot och druvor trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett betydande inflytande på mognaden av druvorna. Detta resulterar bland annat i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög alkoholhalt i vinet. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Vino Nobile di Montepulciano på ekfat i ytterligare 24 månader. Lagringen på ekfat följs av en lång lagring på flaska, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano
Njut av detta röda vin från Italien som bäst tempereras vid 15 - 18°C som ett passande vin till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, bräserad kyckling i rött vin eller rödlök fylld med couscous och aprikoser.
Utmärkelser för Vino Nobile di Montepulciano från La Braccesca
Förutom ett pris-njutningsförhållande kan detta La Braccesca-vin också skryta med utmärkelser och toppbetyg utöver 90 poäng. I detalj är dessa för 2017-årgången
- Falstaff - 90 poäng
- James Suckling - 91 poäng
- Fler produkter från Tenuta La Braccesca (Antinori)