♥ För närvarande 15 606 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!
bio bio
Akacia, Grönt äpple, moget äpple och Physalis

Weissburgunder trocken - Wagner-Stempel

Årgång

2022
Den maximala beställningskvantiteten har uppnåtts, beställningskvantiteten justeras automatiskt.
Minsta beställningsmängd har inte uppnåtts, beställningsmängden justeras automatiskt.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
18
Weissburgunder trocken - Wagner-Stempel
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Javisst!
Personligt!
Pålitlig!

Mer information om Weissburgunder trocken - Wagner-Stempel

Den fatlagrade Pinot Blanc från vinodlingsregionen Rheinhessen visar sig i en klar ljusgul färg i glaset. Detta vita vin från den gamla världen hälls upp i ett vitt vinglas och visar underbart uttrycksfulla aromer av akacia, kvitten, äpple och apelsinblomma, som avrundas av ytterligare fruktiga nyanser från lagringen på träfat.

Wagner-Stempel Weissburgunder imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 2,4 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i segmentet högkvalitativa viner, förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade vita vin av en otroligt krispig och krämig textur. Tack vare den koncentrerade fruktsyran visar sig Weissburgunder vara utomordentligt fräsch och livlig i gommen. Det vita vinet från vinodlingsregionen Rheinhessen har en lång eftersmak. Återigen dyker antydningar om kvitten och nashipäron upp. I avslutningen kommer mineraltoner från den sand- och silikatdominerade jordmånen.

Vinifiering av Weissburgunder från Wagner-Stempel

Den balanserade Weissburgunder från Tyskland är ett vin med en enda druvsort, ekologiskt vinifierat från druvsorten Weissburgunder. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rheinhessen. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av lera, sand och silikatsten. Druvorna till detta vita vin från Tyskland skördas uteslutande för hand vid optimal mognad. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Weissburgunder i flera månader på 1200 liters ekfat.

Matrekommendation för Wagner-Stempel Weissburgunder

Detta vita vin från Tyskland avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt vin till grönsakssallad med rödbetor, wokade grönsaker med fisk eller fiskcurry med kokos och lime.

Hårda fakta

Typ:
Typ av vin:
Vitt vin
Vinfärg:
vit
Smak:
Tillfälle och tema:
Vin från balkongen (terrass går också bra!) , Matlagning med vänner , Vin till pingst , Picknick
Total syrahalt ca. i g/l:
7,1
Restsocker ca. i g/l:
2,4
Land:
Tyskland
Odlingsområde:
Rheinhessen (DE)
Underregion:
Siefersheim (DE)
Cuvée:
monovarietal
Expansion:
Tank i rostfritt stål , litet virke
Detaljer om förlängning:
Tank i rostfritt stål , Stückfass 1200 l
Ekologisk, vegansk, alkoholfri etc.:
Golv & Särskilda lager:
Sand , Silikatsten , Lera
Läsning:
Handplockad
Arom:
Akacia , Physalis , Grönt äpple , moget äpple
Textur:
krispig , krämig
Munkänsla:
medium
Stil:
Gamla världen , klassisk
Optimal serveringstemperatur i °C:
8 - 10
Passar till:
Ljusa och lätta rätter
Rekommendation av glas:
Vitt vinglas
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
Schlegel-flaska , klassisk
Kapsyl:
Twist cap (Stelvin)
Alkohol i vol%:
12
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Weingut Wagner-Stempel - DE-ÖKO-022 - Wöllsteiner Str. 10 - 55599 Siefersheim - Deutschland
Artikel nr:
70011-DE-WW-PB-00017-12.1
Upp Upp
Upp