🍷 Amarone della Valpolicella DOCG från Zenato imponerar med sin kraftfulla och köttiga textur, som förfinas genom 42 månaders lagring i slavonsk ek
🍽️ Njut av detta fylliga rödvin perfekt till lammstuvning eller stekt kalvlever för en oförglömlig smakupplevelse
🌿 Denna utsökta cuvée förenar de bästa druvsorterna från Veneto, inklusive Corvina och Oseleta, och framhäver terroiren hos de traditionella Amarone-vinerna perfekt
förpackningen!
Mer information om Amarone della Valpolicella DOCG 3,0 l Jeroboam - Zenato
Vid kanten finns också en färgstark övergång till . Denna italienska cuvée bjuder på underbart komplexa toner av svarta körsbär, plommon, björnbär och mullbär i glaset. Dessutom finns det inslag av medelhavsörter, garrigue och grön paprika.
Detta torra röda vin från Zenato är perfekt för vinkännare som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart köttig och kraftfull. Avslutningen på detta mycket åldrande röda vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Amarone della Valpolicella DOCG, glädjer sig äntligen med en bra efterklang.
Vinifiering av Zenato Amarone della Valpolicella Jeroboam
Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvorna Croatina, Corvina, Oseleta och Rondinella. Efter skörden tas druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små trähus vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av 42 månaders mognad på slavonska ekfat.
Matrekommendation för Zenato Amarone della Valpolicella Jeroboam
Detta röda vin från Italien serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller grönsakscouscous med köttbullar av nötkött.
- Fler produkter från Zenato