🍷 Den här Barolo DOCG från Gian Piero Marrone imponerar med sin kraftfulla utveckling och eleganta täthet i glaset
🍽️ Njut av den idealiskt till gåsbröst eller ossobuco för en oförglömlig smakupplevelse
🌍 Tillverkad av den ädla Nebbiolo-druvan, förkroppsligar detta italienska rödvin traditionen av Piemonte-viner
förpackningen!
Mer information om Barolo DOCG - Gian Piero Marrone
Den fatlagrade Barolo från vinodlingsregionen Piemonte presenterar sig i en tät rubinröd i glaset. Vid fälgen visar detta italienska röda vin också en övergång till granatröd. Efter den första virveln avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Med lite tid i glaset visar detta röda vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av lila, björnbär, lilja och mullbär, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar med fatåldringen.
I gommen är Barolo från Gian Piero Marrone underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det har vinifierats med endast 1,2 g restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Barolo gommen med en mjuk känsla utan att sakna saftig livlighet. Detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Piemonte bjuder på en mycket lång eftersmak. Återigen finns det inslag av björnbär och lavendel.
Vinifiering av Gian Piero Marrone Barolo
Den kraftfulla Barolo från Italien är ett vin med en enda sort, tillverkat vegan från druvsorten Nebbiolo. Barolo är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, eftersom denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Barolo noggrant.
Matrekommendation för Barolo av Gian Piero Marrone
Drick detta veganska rödvin från Italien tempererat vid 15 - 18°C till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, fyllda paprikor eller ossobuco.
Utmärkelser för Barolo från Gian Piero Marrone
Förutom ett pris-njutningsförhållande kan detta Gian Piero Marrone-vin också skryta med utmärkelser. I detalj är dessa för årgång 2017
- JG 2017
- Fler produkter från Gian Piero Marrone