🍾 Denna ekologiska Prosecco DOC från Valdo utmärker sig med sin eleganta, fina pärlning och en lysande platinagul färg
🍰 Njut av denna bubblande delikatess till lätta efterrätter som banantrifle eller en fruktig persiko-maracuja-dessert
🌱 Den druvrena Glera från de soliga vinfälten i Venetien förvandlar varje klunk till en bit italiensk livsglädje
förpackningen!
Mer information om Bio Prosecco DOC - Valdo
I glaset visar den ekologiskt producerade Bio Prosecco från Valdo en glänsande gyllene färg. Bubblorna i denna mousserande vin framträder stadigt och fint i glaset. Denna mousserande vin från Valdo bjuder i glaset på aromer av blodgrape, körsbärsblom, lind, päron och rosa grapefrukt, kompletterat med mörk choklad, valnöt och rostade hasselnötter. Valdo Bio Prosecco presenterar sig som mycket torr för vinälskare. Denna Prosecco Spumante visar sig aldrig grov eller karg, som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen. På tungan kännetecknas denna lättflytande mousserande vin av en oerhört knäckig textur. Avslutningen på denna Prosecco Spumante från vinregionen Veneto förtjänar att nämnas för sin vackra eftersmak.
Vinifiering av Bio Prosecco från Valdo
Detta vin fokuserar tydligt på én druvsort, nämligen Glera. För detta exceptionellt eleganta enfärgade vin från Valdo har endast förstklassig druvmaterial använts. Efter skörden tas druvorna omedelbart till pressningsstugan. Här sorteras de och skonsamt krossas. Därefter följer jäsningen av basvinerna.
Matrekommendation för Bio Prosecco från Valdo
Njut av detta Bio-Prosecco Spumante från Italien, helst mycket väl kylt vid 5 - 7°C, som sällskapsdryck till banantrifle i glas, björnbärs- och vaniljdessert eller persika- och passionsfruktsdessert.
Utmärkelser för Bio Prosecco från Valdo
- Fler produkter från Valdo