🍷 Gallinotto Barolo DOCG från Mauro Molino kännetecknas av sin kraftfulla stilistik och den eleganta lagringen i små ekfat
🍽️ Kombinera detta smakfulla rödvin perfekt med läcker kikärtscurry och stekt kalvlever
🌿 Från den berömda druvsorten Nebbiolo skapas denna imponerande Barolo från det pittoreska Piemonte
förpackningen!
Mer information om Gallinotto Barolo DOCG - Mauro Molino
Gallinotto Barolo av Mauro Molino från Piemonte visar en tät, rubinröd färg i vinglaset. Detta italienska vin av en enda sort visar underbart eleganta toner av björnbär i glaset. Det finns också inslag av enbär, mandel och vanilj.
Detta röda från Mauro Molino är perfekt för alla vinälskare som gillar det torrt. Det är dock aldrig stramt eller sprött, som du naturligtvis förväntar dig av ett vin. Detta kraftfulla röda vin är kraftfullt och komplext på gommen. Gallinotto Barolo är underbart fräsch och livlig på gommen tack vare sin nuvarande fruktsyra. På slutet imponerar detta mycket lagringsbara röda vin från Piemonte vinodlingsregion äntligen med sin betydande längd. Det finns återigen inslag av björnbär.
Vinifiering av Gallinotto Barolo av Mauro Molino
Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten Nebbiolo. Druvorna för detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. Efter druvskörden transporteras druvorna till vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av lagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matsalsrekommendation för Gallinotto Barolo från Mauro Molino
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till kikärtscurry, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller en potatispannkaka med lax.