🍷 Barolo DOCG från Mauro Molino imponerar med sin eleganta stil och den aromatiska komplexiteten som utvecklas under 18 månader i högkvalitativa barriquer
🍽️ Njut perfekt vid 15 - 18°C, denna utsökta rödvin passar till delikat kolja eller höstlig pumpagratäng
🇮🇹 Från den kända vinregionen Piemonte och av den ädla Nebbiolo-druvan, personifierar detta vin karaktären av den Gamla Världen
förpackningen!
Mer information om Barolo DOCG - Mauro Molino
Den fatlagrade Barolo från vinodlingsregionen Piemonte presenterar sig i en tät rubinröd färg i glaset. Om glaset lutas något kan man se en övergång från vinets färg till granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Efter den första virvlingen avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Till näsan visar detta Mauro Molino-rödvin alla slags liljor, svarta körsbär, morello-körsbär, lila och lavendel.
Barolo från Mauro Molino är perfekt för alla vinkännare som gillar det torrt. Den är dock aldrig gles eller spröd, utan rund och smidig. Detta krämiga och täta röda vin är fylligt och mångfacetterat på gommen. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Barolo gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. I finishen glädjer detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Piemonte äntligen med exceptionell längd. Återigen dyker antydningar av morellkörsbär och svart körsbär upp. I eftersmaken kommer mineralnoter från de kalksten- och lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Mauro Molino Barolo
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Nebbiolo. Endast det bästa druvmaterialet användes för detta underbart kraftfulla sortvin från Mauro Molino. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera och kalksten. Barolo är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Bären för detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Barolo i 18 månader på ekfat.
Mat rekommendation för Mauro Molino Barolo
Njut av detta röda vin från Italien tempererat vid 15 - 18°C som tillbehör till torsk med gurka-senapsgrönsaker, pumpagryta eller purjolökstortilla.
Utmärkelser för Barolo från Mauro Molino
Detta vin från Barolo DOCG övertygar inte bara oss, utan också kända kritiker tilldelade det 90 poäng och mer. Bland betygen för 2016-årgången är
- James Suckling - 92 poäng
- Jancis Robinson - 16 poäng
- Fler produkter från Mauro Molino