🍷 Château Lafon-Rochet Les Pelerins gläder med sin eleganta balans och fina toner av ekträ
🍽️ Njut av detta läckra rödvin till en delikat kalvstek eller en fräsch thailändsk gurksallad
🌍 Tillverkat av utvalda druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot från den välkända regionen Bordeaux
förpackningen!
Mer information om Les Pelerins de Lafon-Rochet - Château Lafon-Rochet
Château Lafon-Rochet Les Pelerins är ett förstklassigt rödvin. I glaset har det en underbart ljus, purpurfärgad färg. Om du lutar glaset lite kan du se en övergång av färgen mot granatröd vid kanterna av detta fatlagrade vin. Doften av detta röda vin från Bordeaux fängslar med aromer av björnbär, moreller, plommon och svarta vinbär. Om vi spårar aromerna ytterligare tillkommer kanel, bitter choklad och vanilj, förstärkt av ekinfluensen.
Detta torra rödvin från Château Lafon-Rochet är precis rätt för purister som gillar det helt torrt. Balanserat och mångfacetterat, detta silkeslena röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från Bordeaux vinodlingsregion, mer exakt från Saint-Estèphe, som kan mogna bra, imponerar äntligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter av de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Lafon-Rochet Les Pelerins
Druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot är utgångspunkten för den förstklassiga och underbart balanserade cuvéen Les Pelerins från Château Lafon-Rochet. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i grusiga jordar. När de är perfekt mogna skördas druvorna till Les Pelerins uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Les Pelerins i ytterligare 18 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Château Lafon-Rochet Les Pelerins
Upplev detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till thailändsk gurksallad, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller kokt kalvstek med bönor och tomater.
- Fler produkter från Château Lafon-Rochet