🍷 Mavum Corvina Cabernet Sauvignon från Biscardo imponerar med sin sammetslena textur och den harmoniska lagringen i ekfat
🍽️ Njut av detta utsökta rödvinsvin till läcker gåsbröst med ingefära-rödkål eller en delikat lammsugo
🌍 Detta ädla vin förenar de typiska aromerna från druvsorterna Cabernet Sauvignon och Corvina från den kända vinregionen Venetien
förpackningen!
Mer information om Mavum Corvina Cabernet Sauvignon - Biscardo
Biscardo Mavum Corvina Cabernet är ett förstklassigt rött vin i glas. Det har en underbart ljus, purpurröd färg. Detta röda vin från den gamla världen hälls idealiskt i ett rödvinsglas och avslöjar underbart uttrycksfulla aromer av mullbär, björnbär, blåbär och svarta vinbär, avrundade med vanilj, kakaobönor och orientaliska kryddor från lagringen på träfat.
I gommen kännetecknas detta balanserade röda vin av en otrolig sammetslen struktur. Tack vare sin livliga fruktsyra är Mavum Corvina Cabernet exceptionellt fräsch och livlig i gommen. Avslutningen på detta åldersvärdiga rödvin från vinodlingsregionen Veneto imponerar med en god eftersmak.
Vinifiering av Mavum Corvina Cabernet från Biscardo
Basen för det balanserade Mavum Corvina Cabernet från Veneto är druvor från druvsorterna Cabernet Sauvignon och Corvina. Druvorna till Mavum Corvina Cabernet skördas uteslutande för hand vid optimal mognad, utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träfat vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Mavum Corvina Cabernet i några månader på ekfat.
Matsalsrekommendationer för Biscardo Mavum Corvina Cabernet
Detta röda vin från Italien njuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är det perfekta tillbehöret till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, romgryta eller lammragout med kikärter och torkade fikon.