🍷 Neropasso Rosso Veneto IGT från Biscardo fascinerar med sin silkeslena karaktär och den harmoniska lagringen i rostfria tankar
🍽️ Perfekt till pumpapaj eller ossobuco utvecklar detta italienska rödvin sin fulla smakprofil vid 15 - 18°C
🌍 Den utsökta cuvéen av Cabernet Sauvignon, Corvina och Corvinone kommer från den berömda vinregionen Venetien
förpackningen!
Mer information om Neropasso Rosso Veneto IGT - Biscardo
Neropasso Rosso Veneto från vinodlingsregionen Veneto presenterar sig i ett ljust lila-rött glas. Till näsan presenterar detta Biscardo-rödvin alla typer av plommon, morello-körsbär, plommon, blåbär och svarta körsbär. Som om det inte vore imponerande nog tillför lagringen i rostfritt stål mörk choklad, kakaobönor och vanilj.
Detta silkeslena rödvin är balanserat och komplext i gommen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Neropasso Rosso Veneto med en sammetslen munkänsla utan att sakna saftig livlighet. I finishen glädjer detta lagringsbara röda vin från vinodlingsregionen Veneto med god längd. Återigen finns det antydningar till plommon och mullbär.
Vinifiering av Neropasso Rosso Veneto från Biscardo
Den balanserade Neropasso Rosso Veneto från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Corvina och Corvinone. Efter handskörden tas druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Neropasso Rosso Veneto från Biscardo
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till pumpagryta, vårrullar med köttfärsfyllning eller ossobuco.
Utmärkelser för Neropasso Rosso Veneto från Biscardo
- Berlin Wine Trophy - Guld för 2017
- Fler produkter från Biscardo