- Detta karaktärsfulla rödvin passar utmärkt till fyllda paprikor eller ossobuco
- Fatsmässigt i rostfri stålbehållare gör detta italienska rödvin särskilt livligt och fruktigt
- Detta italienska rödvin är perfekt
Raboso Malanotte - Tessère
förpackningen!
Mer information om Raboso Malanotte - Tessère
Raboso Malanotte från Tessère i Veneto visar en tät, rubinröd färg i vinglaset. Doften av detta röda vin från Veneto lockar med nyanser av plommon och surkörsbär. Om vi spårar aromen ytterligare läggs peppar till.
Tessère Raboso Malanotte glädjer med sin raka torra smak. Det är buteljerat med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta täta, köttiga och sammetslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. I eftersmaken har detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto en vacker längd. Återigen finns det antydningar till plommon och sur körsbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Raboso Malanotte från Tessère
Den kraftfulla Raboso Malanotte från Italien är ett vin med en enda druvsort, vinifierat från druvsorten Raboso. Druvorna växer under optimala förhållanden i Veneto. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i lerjordar. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Raboso Malanotte fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Rekommendation för Raboso Malanotte från Tessère
Detta röda vin från Italien bör helst serveras vid en temperatur på 15 - 18°C som ett komplement till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, bräserad kyckling i rödvin eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Tessère