- Denne rödvins från Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Raboso-druvor passar perfekt till Boeuf Bourguignon eller grönsaks-couscous med köttbullar av nötkött
- Jäsningen i Barrique gör detta italienska rödvin särskilt druvtypiskt och fruktigt
- Detta italienska rödvin passar utmärkt
P.28 - Conte Emo Capodilista - La Montecchia
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om P.28 - Conte Emo Capodilista - La Montecchia
Den eleganta P.28 från huset La Montecchia kommer in i glaset med en ljuslila röd. Buketten av detta röda vin från Veneto förför med nyanser av hallon och björnbär. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer blåbär, garrigue och skogsgolv in i spelet.
I gommen öppnar P.28 från La Montecchia underbart torr, grippig och aromatisk. I gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart sammetslen, köttig och tät. På slutet glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto äntligen med sin vackra längd. Återigen finns det antydningar till hallon och björnbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de vulkaniska bergsdominerade jordarna in.
Vinifiering av P.28 från La Montecchia
Det balanserade P.28 från Italien är en cuvée, gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Raboso. Druvorna växer under optimala förhållanden i Veneto. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av vulkanisk sten. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får P.28 harmonisera ytterligare på den fina jästfällningen i 12 månader.
Rekommendation för La Montecchia P.28
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till kalvschnitzel med bönor och tomater, grönsakscouscous med biffkakor eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Conte Emo Capodilista - La Montecchia