- Denna rödvins från Sangiovese, Merlot och Sagrantino-druvor passar till grillad kyckling i rödvin eller anklår med sockerärtor
- Jäsningen i små ekfat gör detta italienska rödvin särskilt sammetslent
- Ett idealiskt rödvin, förstklassigt bland annat för matlagning med vänner
förpackningen!
Mer information om Riserva Montefalco Rosso - Adanti
I glaset erbjuder Riserva Montefalco Rosso från Adanti en glänsande rubinröd färg. På näsan presenterar denna Adanti rödvin en mängd surkörsbär, plommon, björnbär och svartvinbär. Som om detta inte redan var imponerande, läggs ytterligare aromer till genom lagring i små ekfat såsom tobak och lakrits.
I munnen öppnar Riserva Montefalco Rosso från Adanti underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Denna silkeslena rödvin framstår lätt och mångfacetterad på gommen. Avslutningen av detta vin från vinodlingsregionen Umbrien imponerar slutligen med en exceptionell eftersmak. Avslutet åtföljs dessutom av mineraliska inslag från de leriga jorden.
Vinifikation av Riserva Montefalco Rosso från Adanti
Grunden för den förstklassiga och underbart eleganta cuvée Riserva Montefalco Rosso från Adanti är druvorna Sangiovese, Merlot och Sagrantino. Druvorna växer under optimala förhållanden i Umbrien. Vinrankorna gräver ner sina rötter djupt i lerjordar. Vindruvorna för denna rödvin från Italien plockas endast för hand när de är perfekt mogna. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vinkällaren. Här sorteras de och krossas varsamt. Därefter sker jäsningen i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. Efter den avslutas lagras den lätta Riserva Montefalco Rosso ytterligare i 12 månader på fat av slavonisk ek.
Matrekommendation till Adanti Riserva Montefalco Rosso
Denne italienska rödvin bör avnjutas vid en temperatur av 15 - 18 °C. Den passar perfekt som följeslagare till lammragu med kikärtor och torkade fikon, grönsaks-couscous med nötköttsbiffar eller ossobuco.
- Fler produkter från Adanti