- Detta uttrycksfulla rödvin kompletterar utmärkt rätter som bräserad kyckling i rödvin eller Boeuf Bourguignon
- För den som njuter visar sig detta vin från Ligurien vara särskilt balanserat
- Ett perfekt rödvin, idealiskt bland annat för matlagning med vänner
Ngilu Colline di Levanto Rosso - Ca' du Ferra
förpackningen!
Mer information om Ngilu Colline di Levanto Rosso - Ca' du Ferra
Med Ca' du Ferra Ngilu Colline di Levanto Rosso kommer ett förstklassigt rödvin in i det välpolerade vinglaset. Det visar en underbart ljus, rubinröd färg. Doften av detta röda vin från Ligurien övertygar med toner av hallon och jordgubbar. Dess fruktiga karaktär gör detta vin så speciellt.
Ca' du Ferra Ngilu Colline di Levanto Rosso är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Balanserat och flerskiktat, detta sammetslena röda vin presenterar sig på gommen. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Liguria med sin extraordinära längd. Återigen finns det antydningar till jordgubbar och hallon. I avslutningen ansluter mineralnoter från de lerdominerade jordarna.
Vinification of the Ngilu Colline di Levanto Rosso by Ca' du Ferra
Detta balanserade röda vin från Italien är tillverkat av druvsorterna Sangiovese, Vermentino Nero, Ciliegiolo, Garnacha, Merlot och Syrah. I Ligurien växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på lerjordar. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna till Ngilu Colline di Levanto Rosso uteslutande för hand utan användning av straffande och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Serveringsförslag till Ca' du Ferra Ngilu Colline di Levanto Rosso
Drick detta röda vin från Italien gärna vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till gåsbröst med rödkål och mejram, bräserad kyckling i rödvin eller boeuf bourguignon.
Vinet passar även som tillbehör till gåsbröst med rödkål och mejram, bräserad kyckling i rödvin eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Cà du Ferrà