- Detta uttrycksfulla rödvin kompletterar utmärkt rätter som stekt kyckling i rödvin eller Boeuf Bourguignon
- För den som njuter visar sig detta vin från Trentino-Alto Adige druvtypiskt och fruktbetonat
- Detta italienska rödvin är av högsta klass
förpackningen!
Mer information om Rossara Legiare - Zeni
Den ekologiskt producerade Rossara Legiare från Zeni kommer in i glaset med en ljus rubinröd. I glaset erbjuder detta röda vin från Zeni aromer av grönt äpple och moget äpple, kompletterat med röda vinbär. Detta vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Balanserat och mångfacetterat, detta lätta, silkeslena och skarpa röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, imponerar äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Rossara Legiare av Zeni
Den balanserade Rossara Legiare från Italien är ett vin med en enda sort, organiskt vinifierat från druvsorten Rossara. I Trentino-Alto Adige växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar gjorda av grus. Efter druvskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Serveringsförslag för Zeni Rossara Legiare
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, ankbröst med sockerärtor eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Zeni